Parfum tips:
de juiste manier om parfum te dragen.

Het lijkt zo simpel. Je hebt een parfum flesje en je sprayt het op jezelf. Klaar. Toch? Je zou nooit denken dat je hiermee de fout in zou kunnen gaan. Toch kan dat. Wij geven je wat handige parfum tips voor de beste manier om parfum te dragen.

 

Spray op de puls punten

Puls punten zijn plekken op het lichaam waar de hartslag gevoeld kan worden door aderen die dicht aan de huid liggen. Deze punten kunnen over heel het lichaam gevonden worden. Deze plekken zijn, doordat de bloedsomloop er dus dichter onder loopt, de warmere plekken van je lichaam. Dit versterkt de geur van het parfum.

De welbekende punten zijn bijvoorbeeld bij de slaap, net achter de oorlel, aan de basis van de keel, aan de binnenkant van de pols en de elleboog, en achter de knie. Kies een aantal van deze plekken uit (niet allemaal) om het parfum gelijk over te verdelen.

 

Breng parfum aan voordat je jezelf aankleedt

Parfum wordt geactiveerd door hitte en chemische reacties. Het is dus meer effectief als het op de huid wordt aangebracht i.p.v. op de kleren. Het zou zelf vlekken of schade kunnen aanrichten aan bepaalde stoffen.

Geurtjes kunnen wel indirect op textiel gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld jouw garderobe parfumeren.

 

Wrijf niet met je polsen over elkaar

Veel mensen spuiten parfum op en gaan gelijk wrijven. Niet doen! Door het wrijven breken de moleculen af. Makkelijker gezegd ‘’breek’’ je zo de geur af. De geur zou in iets heel anders kunnen transformeren of zelfs licht tot helemaal verwijderen.

 

'’Wat is beter? Parfum deppen of sprayen?’’

Als u dept werkt u nauwkeuriger, maar dit kan ook te veel parfum op uw vingers of op een ander gebied achterlaten. Een lichte spray op ongeveer 20 centimeter afstand van de huid zal een veel groter gebied dekken en daardoor een groter effect hebben.

 

Gebruik meerdere producten van dezelfde lijn

Wil je langer van je geur genieten? Probeer meerdere producten uit dezelfde geurlijn te combineren. Dit betekent dat je niet alleen de parfum gebruikt, maar bijvoorbeeld ook een bijpassende deo of bodylotion.

D&P verkoopt zelf geen bodylotion. Maar niet getreurd, want je kan zelf heel makkelijk je eigen bodylotion maken:

Neem een geurloze bodylotion (liever een wat dikkere, maar dit is naar je eigen keus wat je zelf het fijnst vindt). Terwijl je de boter in je hand hebt spray je er een paar keer ‘in’ met je parfum. Dit smeer je tussen je handen uit en hiermee smeer je je hele lichaam in.

 

Wissel af en toe van geur

Waarom nou precies? Je hersenen vangen een nieuwe geur op als prikkel: gevaar! Zo zorgen ze dat je je bewust blijft van geur. Na een paar dagen zonder rampspoed (er blijkt geen gevaar te zijn) neemt de prikkel af en ruik je je geur niet of nauwelijks meer. Tijd voor een wissel!

 

Altijd je favoriete geur mee op reis of in je tas

Wil je graag wat parfum meenemen zodat je onderweg ook is kunt sprayen? Neem dan een handige reisspray mee. Zo hoef je niet een grote fles mee te nemen.

In ons assortiment hebben wij ook enkele reissprays die je zelf kunt vullen je favoriete geur. Handig!

Ga je op vakantie met het vliegtuig? Neem het zekere voor het onzekere en neem een reisspray mee. Door de snelle temperatuurverschillen kan het zijn dat je parfum sneller bederft, wat natuurlijk zonde is.

 

Berg parfum juist op

Geurstoffen worden afgebroken door hitte en licht.

Om jouw parfum goed te houden, moet je het tegen zijn vijanden beschermen. Bewaar je parfum daarom in comfortabele koele en droge omstandigheden, ver van hittebronnen en zonlicht. Bewaar je geuren liever niet in de badkamer, waar vochtige lucht het flesje kan binnendringen.